I min ateljé har jag en stor hylla med 25 fack. Jag tänkte att det kan vara intressant för dig som följer den här bloggen att se vad jag har i dessa fack. Tidigare har jag visat Hyllfack 1 – Böcker om polymer clay och nu är det följaktligen dags för Hyllfack 2.
I andra facket har jag lite blandade saker, men samtidigt finns det liksom något gemensamt. Här finns sådant som man kan använda för att ytterligare ge detaljrikedom till en polymerskapelse.
Du ser ett antal självhäftande pärlor. Jag använder dem inte särskilt ofta, men på en häst som heter Vita Svarten och som har en ros på ryggen har jag valt att rama in rosen med mörka pärlor.
Jag har också ett antal olika strukturstämplar. Inte heller dessa använder jag särskilt ofta, men när jag hittar sådant i olika hobbyaffärer brukar jag köpa på mig. Man vet aldrig när de kan komma väl till pass. Jag har också hela alfabet med stämplar, så att jag kan stämpla in text om det skulle behövas.
På tal om text så skapade jag för ett tag sedan egna stämplar med ett helt runalfabet. Anledningen var en beställning av den mytologiska åtta-fotade hästen Sleipner och där jag skrev in beställarens familjehistoria med runor. Så nu har jag alltså en uppsättning runstämplar om någon annan skulle vilja ha något med runor på 🙂
I det här hyllfacket finns också små askar med de hästskor i äkta silver som jag skapar själv och som en del av Mosebacke Hästar förses med.
I en annan ask ligger ögon till mina hästar och andra djur. Naturligtvis gör jag även dem själv, i polymerlera.
I bakgrunden ser du en kortlek. Den ligger inte där för att jag gillar att spela kort – kortlekar kan man använda när man vill kavla ut något i en speciell tjocklek (eller ska man säga tunnlek?). I vilket fall som helst gör man som så att man lägger exempelvis två högar med fyra kort i varje och leran däremellan. Sedan kavlar man och då blir leran ”fyra kort tjock”. Enkelt eller hur? Fast oftast använder jag pastamaskinen när jag ska ha lera i en speciell tjocklek.
I en plastlåda ligger olika utskärningsverktyg (cutters), exempelvis blomformer, och dessutom diverse metallbitar och annat med kul strukturer på som jag hittat på olika ställen, till exempel bilverkstäder. Har man polymer-clay-ögonen med sig kan man nämligen hitta användbara saker nästan överallt 🙂
Pappersmuggarna då? Svaret är att jag inte har en aning om vad de ska användas till. Jag har helt enkelt ställt in dem där så får vi se när och om de blir användbara någon gång.
Lämna ett svar